Asiaté převáželi v omšelé nevychlazené dodávce stovky kilogramů drůbežího masa a krevet
Potraviny označené modrou barvou určené nyní již k likvidaci. Foto: Státní veterinární správa
Litoměřice

Ústecký kraj - Ústečtí celníci odhalili v minulých dnech podezřelou přepravu více než tří set kilogramů masa. Mohlo kvůli způsobu distribuce ohrozit zdraví lidí.

Dne 20. května si mobilní hlídka ústeckých celníků vytipovala nedaleko Jirkova na Chomutovsku ke kontrole žlutou dodávku zn. Mercedes-Benz Sprinter české imatrikulace, jejíž osádku tvořili dva Asiaté.

"Hlídka v útrobách dodávky, která mimo jiné nebyla uzpůsobena pro přepravu chlazených potravin, nalezla mezi ostatním nepotravinovým nákladem i 311 kilogramů mraženého masa a mořských plodů určených k dalšímu prodeji. Takto převážené živočišné produkty by mohly potencionálně ohrozit zdraví spotřebitelů," uvedl mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

3005maso2

Maso objevili celníci mezi dalším nákladem. Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj

Jednalo se především o 288 kg zmrazeného soleného kuřecího masa, dále pak o 12,6 kg mraženého kachního masa a o 10 kg mražených krevet. Veškeré uvedené potraviny byly převáženy při nevyhovujících teplotách. Přepravce potravin nebyl navíc u Státní veterinární správy řádně registrován pro přepravu potravin živočišného původu.

Přivolaný inspektor státní veterinární správy na místě provedl znehodnocení přepravovaného masa modrou barvou a nařídil jeho likvidaci ve specializované asanační firmě.

Přepravci hrozí ve správním řízení za porušení zákona o potravinách pokuta až do výše 10 milionů korun.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru