Na návštěvu do nemocnice či domova seniorů již můžete. Je ale třeba dbát na hygienická pravidla
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Potěšit vaše blízké návštěvou v nemocnici a Domově pro seniory na Dómském pahorku v Litoměřicích již můžete. Zákaz návštěv vzhledem ke zlepšení epidemiologické situace již neplatí. Je ale potřeba dodržet nastavené podmínky.

Upraven je zejména počet osob, do obou zařízení můžete přijít maximálně ve dvou. Při vstupu je každému změřena teplota. Návštěvníci, kteří přijdou za svými blízkými, musí dbát přísných hygienických a bezpečnostních pravidel.

Nemocnice Litoměřice povoluje návštěvy denně mezi 15. a 17. hodinou pro jednu až dvě osoby, během dne je povolena pouze jedna taková návštěva. Zaměstnanci nemocnice vždy změří příchozímu teplotu a proběhne krátká konzultace ohledně jeho zdravotního stavu. Při vstupu na oddělení je povinnost vydesinfikovat si ruce a navléknout ochranné rukavice, které jsou k dispozici přímo v nemocnici.

Pacient i hosté po celou dobu návštěvy používají ochranu úst a nosu (roušku, šátek či respirátor bez výdechového ventilu). Pokud to zdravotní stav léčeného umožňuje, doporučuje personál nemocnice pobýt ve venkovní části areálu (případně ve vstupní hale, na chodbách nebo v jídelně oddělení). „Apelujeme na všechny, aby návštěvu hospitalizovaného blízkého odložili, pokud se cítí nemocní. Především pak pokud mají některý z příznaků, jako je kašel, rýma, zvýšená teplota nad 37 ⁰C, bolest v krku, bolesti svalů, ztráta chuti nebo čichu. Rovněž prosíme návštěvníky, aby se po celou dobu návštěvy řídili pokyny personálu nemocnice,“ uvedla za nemocnici vedoucí oddělení marketingu, vnitřního auditu a kvality Naděžda Křečková.

Podobné podmínky jsou nastavené i v Domově pro seniory na Dómském pahorku. Za klientem mohou přijít v jeden čas rovněž dvě osoby, během dne se zde však může prostřídat více členů rodiny či přátel. Při vstupu kromě měření teploty návštěvníci vyplňují potvrzení o bezinfekčnosti. Návštěva zde může pobýt hodinu.

Zaměstnanci domova vedou evidenci příchozích osob s jejich údaji. To je pro případ, kdyby bylo ze zdravotních důvodů potřeba dohledat osoby, se kterými byli klienti ve styku. „Domov si navíc vytvořil systém, kdy zaměstnanci dohlíží na počet osob v zařízení. V areálu nesmí být v jeden moment na návštěvě více než 40 osob, snažíme se tímto způsobem maximalizovat bezpečnost našich klientů,“ sdělila ředitelka Farní charity Karolína Wankovská. Stejně jako v nemocnici i zde zaměstnanci upřednostňují návštěvy v zahradě, na terasách či ve společenské místnosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru