Vyjeďte si na plavbu krásnou Florentinou! Nabízí také posezení a ubytování
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Dnem otevřené lodě zahájila v Litoměřicích na Lodním náměstí svůj několikaměsíční pobyt ve městě jediná hotelová loď v Česku plující pod českou vlajkou, čtyřhvězdičková Florentina. Dosud si ji přišly prohlédnout stovky zvědavců.

Loď bude v Litoměřicích kotvit minimálně do poloviny srpna. Obyvatelům města a okolí nabízí nejen posezení v příjemném prostředí s krásným výhledem nejen na Litoměřice, ale i ubytování.

Lidé zde mohou povečeřet, popít dobré víno, dopřát si dvouhodinou plavbu s hudebním programem nebo ve třech termínech exkluzivní třídenní prázdninové výlety podél žernoseckých vinic, jezera v Píšťanech, až pod tajemný hrad Střekov. Nechybí ani večerní grilování na sluneční palubě, ochutnávka žernoseckých vín, živá hudba, gurmánské menu apod. (více informací ZDE).

„Plavba lodí s doprovodným programem by v době, kdy většina Čechů stráví svou dovolenou v tuzemsku, mohla být vítaným zpestřením prázdninových dnů pro páry i celé rodiny. Navíc tato oblast je turisticky velmi zajímavá, s řadou krásných dominant a panoramat,“ domnívá se místostarosta Litoměřic Karel Krejza, podle něhož je pro město čest, že loď kotví a vyplouvá právě z Litoměřic.   

Florentina byla postavena v roce 1980 a nejprve brázdila vody na Labi v okolí Magdeburgu a Drážďan. Koncem 90. let se přesunula na Dunaj a Rýn, kde sloužila zejména cykloturistům. V roce 2013 byla kompletně přestavěna na hotelovou loď. V současné době již 12 let pluje po Vltavě a Labi. „Na lodi je 49 jednolůžkových a dvoulůžkových kajut s celkovou kapacitou 92 osob v čtyřhvězdičkovém standardu. Se slunečnou terasou pojmeme najednou až 300 osob,“ sdělil Jan Hamza, jeden ze tří kapitánů Florentiny.

Letos v zimě plavidlo absolvovalo pravidelnou revizi v Děčíně – Křešicích, čímž si zajistilo prodloužení lodních dokumentů na následující čtyři roky. Sezona pro Florentinu trvá od dubna zhruba do konce října a během zbývajících měsíců kotví v Praze jako botel s restaurací. Plavidlo je 80 metrů dlouhé, 9,5 metru široké, má 3 hlavní motory o celkovém výkonu 1163kW a disponuje novou moderní biologickou čistírnu odpadních vod. Pobyt na jednu noc zde stojí od 750 do 1900 korun na osobu. Exkluzivní třídenní plavby po Labi pak od 5760 do 11800 korun. Více informací najdete na https://www.florentinaboat.cz/cs/.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru