Uvolňují se další opatření! Mírnější pravidla pro roušky a více lidí na hromadných akcích
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR – Od pondělí 8. června platí v Česku opět mírnější opatření mající pomoci šíření nemoci covid-19. Například na severu Čech nepřibyl druhý den za sebou žádný nový případ nemoci. V celém Česku jde o méně než čtyřicet nových infekcí za den. Klesá počet hospitalizovaných, nyní jich je 118.

Ve zkratce: Na hromadných akcích bude moci být nyní pět set lidí místo tří set, roušky nemusí mít umělci či moderátoři, když mezi nimi bude dvoumetrový odstup, nemusí ji mít při dostatečné mezeře ani lidé na koupalištích. Do škol mohou dobrovolně žáci z druhého stupně.

Například budou možné divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, oslavy, a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí nejvýše 500 osob ve stejný čas.

Bude možný organizovaný trénink nebo zápas sportovců na venkovním i vnitřním sportovišti s účastí nejvýše ve stejný čas 500 osob.

Konat se mohou už i obří svatby s pěti stovkami hostů, na bohoslužby už může přijít také až pět set lidí.

Končí také omezení, které nedovolovalo přítomnost osob ve venkovních prostorách provozoven stravovacích služeb mezi 23. a 6. hodinou.

Během farmářských trhů už bude možné zkoušet oblečení přímo na místě.

Všechna mimořádná opatření uvádí Ministerstvo zdravotnictví na svém webu zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru