Nexen bez potíží vyrábí a nadále pomáhá místní komunitě
Závod Nexen Tire Europe v průmyslové zóně Triangle. Foto: Nexen
Litoměřice

Bitozeves – Pandemie nemoci COVID-19 sice na čas ochromila zdejší průmysl, avšak jihokorejský výrobce pneumatik Nexen TireEurope se rychle vrátil do původních kolejí. Závod na průmyslové zóně Triangle u Žatce znovu obnovil plný provoz a všichni zaměstnanci jsou opět u strojů. Firma se tak snaží překonat dopady neplánovaného omezení výroby. V závodě platí přísná hygienická opatření a prevenci Nexen šíří i do sousedského města Žatec, kde roušky, které firma darovala městu, stále pomáhají.

Nexen využil dočasného omezení provozu v důsledku pandemie k testování nových prototypů. Podle jednatele společnosti Eung Young Leeho si firma i v časech nejistoty počíná dobře: „Jedním z dopadů nemoci COVID-19, která zuří po celém světě, jsou obchodní potíže. V důsledku toho neustále přezkoumáváme další investice. Snažíme se však tuto situaci překonat a dostat se znovu do pozice, v níž jsme byli před krizí,“ uvedl.

Debaty o dopadech pandemie na českou ekonomiku se nevyhýbají možnému nárůstu nezaměstnanosti. Podle mluvčího společnosti Ivana Dzida se však Nexen na tuzemském i evropském trhu dobře etabloval, a proto se snižováním stavů nepočítá. „Naším cílem je zachovat zaměstnanost,“ řekl Dzido.

Hygienická opatření, která firma přijala již na počátku března, byla ještě zpřísněna. V jídelně, kde dochází k nejvyšší koncentraci pracovníků, jsou mezi místy k sezení patřičné rozestupy a namontovaná plexiskla. I proto v Nexenu dosud neevidují jediný případ nákazy.

2006nexennewdoclanku

V čase probíhající pandemie firma pomohla s ochranou i obyvatelům města Žatec. 8. dubna předala městu 20 000 ochranných roušek, které i po dvou měsících od předání stále slouží. Město je pravidelně dováží do žatecké nemocnice, praktickým lékařům, lékárnám, domovu pro seniory i terénním sociálním službám. Přes tisíc roušek město rozvezlo také všem obyvatelům města starším 75 let a pacientům s onkologickým onemocněním. Další roušky od Nexenu čekají na vyžádání v rouškovém okénku naproti místní radnice.

Jednatel Lee slibuje, že pomoc od Nexenu bude pokračovat. „Nexen Tire bude i nadále s občany České republiky v jakýchkoli obtížích a uděláme maximum, abychom vše společně zvládli,“ řekl Lee.

1906nexen3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru