V půlce roku je ve výstavbě 237 km silnic, takto vypadá rozestavěná dálnice v Ústeckém kraji
Stavba obchvatu Lubence. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Ústecký kraj, ČR - Stavební sezóna je na svém vrcholu, aktuálně je ve výstavbě celkem 236,8 kilometrů dálnic, modernizace D1 a silnic I. třídy. V letošním roce bude ještě otevřeno 63,1 kilometrů nových vozovek.

„Pro řidiče budou do konce roku sloužit nově například dva úseky karlovarské D6, nový úsek dálnice D48 v Moravskoslezském kraji nebo tři úseky nové D1. Dokončen bude také zbývající část silnice I/16 Slaný – Velvary, která nahrazuje zatím nedokončený Pražský okruh,“ říká ministr dopravy Karel Havlíček.

V příštím roce má Ředitelství silnic a dálnic v plánu otevřít 109,1 kilometrů dálnic, silnic I. tříd, včetně dokončení modernizace D1. Konkrétně půjde o dokončení 41,5 kilometrů nové D1, 46,5 kilometrů dálnic na zelené louce a 21,1 kilometrů obchvatů měst na silnicích I. třídy. Řidičům začne sloužit nový úsek dálnice D11 v úseku Hradec Králové – Jaroměř, obchvat Lubence na karlovarské D6 nebo obchvat Otrokovic na D55.

0407lubenec2

0407lubenec3

Stavba obchvatu Lubence. Foto: Oldřich Hájek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru