Letos přibydou po celém Česku nová nádraží a desítky kilometrů modernizovaných tratí
Rozsáhlá rekonstrukce trati na Mostecku a Teplicku. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Ústecký kraj, ČR - Na železnici se ještě v letošním roce zprovozní 48 kilometrů modernizovaných tratí a přibydou opravená nádraží nebo výpravní budovy. Informuje o tom aktuálně Ministerstvo dopravy.

„Na železnici jsou pro cestující nejviditelnější opravené výpravní budovy a nádraží, Správa železnic ale také investuje do zvýšení rychlosti vlaků na některých tratích na 160 km/h, opravuje železniční mosty nebo zabezpečuje aktuálně 142 dalších přejezdů,“ uvedl ministr dopravy Karel Havlíček. Na železniční síti v současné době probíhá modernizace celkem 187 km tratí a dále pak výstavba 26 km nových tratí na 4. tranzitním koridoru připravovaných pro rychlost až 200 km/hod. Z uvedeného se v letošním roce předají do provozu stavby v celkové délce 48 km, ostatní budou pokračovat ještě v následujících letech.

V Ústeckém kraji prochází například významnou modernizací trať z Litvínova do Oldřichova, nebo část železničního koridoru mezi Mostem a Ústím. Správa železnic také oznámila, že například do opravy nádražní budovy v Mostě vloží v příštích letech sedm set milionů korun.

Opravou nebo rekonstrukcí aktuálně prochází 63 výpravních budov. Jenom v letošním roce se podaří otevřít zrekonstruované budovy nebo nová nástupiště například v Přerově, Frenštátu pod Radhoštěm, v Letohradu, Štemberku, Rumburku, Chebu, Bohušovicích nad Ohří, Kralupech nad Vltavou předměstí, Lysé nad Labem, Jaroměři nebo v Mikulášovicích.

Správa železnic letos také dokončí modernizaci tratí například v Hustopečích u Brna, u Trutnova, opravený most bude na trati Liberec – Hrádek nad Nisou, v železničním koridoru z Děčína k hranicím s Německem, opravená bude také trať u Železného Brodu nebo České Lípy. Traťová rychlost na 160 km/h se zvýší v úseku Valašské Meziříčí – Hustopeče nad Bečvou nebo na trati z Českého Těšína do Dětmarovic.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru