Víte jistě, že máte originál? Žena nakupovala padělky na tržnicích, pak je prodávala jako pravé
Ilustrační foto, zdroj: ČOI
Litoměřice

Ústecký kraj - Na problémy si zadělala 27letá žena z Ústeckého kraje, která byla obviněna z přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením.

Je podezřelá, že po dobu čtyř let prostřednictvím internetu v různých bazarových skupinách nabízela k prodeji oblečení, obuv, hračky a další výrobky světoznámých výrobců renomovaných značek. "Věci přitom kupovala na tržnici v Praze a padělky prodávala jako pravé, celková škoda, kterou firmám způsobila, byla vyčíslena na více jak 130 tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dvouleté vězení," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Prodejem padělků se pravidelně zabývá také Česká obchodní inspekce. "Výsledky kontroly ukazují, že problematika nabízení a prodeje padělků se netýká jen příhraničních tržnic, ale i kamenných provozoven v centrech měst,“ uvedla Martina Střihavková z České obchodní inspekce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru