VIDEO: Doprava Ústeckého kraje funguje pátým rokem. Propojuje vlaky, autobusy i lodě
Na výstavu k výročí zvaly i tyto modely na teplickém náměstí. Foto: JTH
Litoměřice

Ústecký kraj - Integrovaný systém Dopravy Ústeckého kraje (DÚK) letos slaví pět let od svého vzniku. Za tu dobu ušel kus cesty a stále se pracuje na jeho zlepšování. Doprava Ústeckého kraje propojuje několik typů dopravy - železniční, autobusovou, městskou a krajskou raritou je, že i lodní.

Výstavu, která výročí připomíná, můžete zhlédnout v Nákupním centru Fontána v Teplicích, potrvá do 31. srpna.

„Veřejná doprava je důležitou částí života občanů, kteří se denně dopravují do školy, zaměstnání, ale i za kulturou či rodinami. I proto se snažíme neustále její fungování zlepšovat. Doprava Ústeckého kraje je poměrně mladý integrovaný systém, letos oslaví pět let od svého vzniku. Za tu dobu jsme ušli obrovský kus cesty a udělali dost práce,“ říká k fungování DÚK náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=1PDKDKvaoQQ

„Výstava má veřejnosti představit Dopravu Ústeckého kraje jako celek a seznámit s možnostmi cestování po kraji. Děkuji za spolupráci jak dopravcům, tak firmě JTH za poskytnutí prostor,“ dodal Komínek. „Myslím si, že veřejná doprava v našem kraji je na velmi vysoké úrovni, spolu s rodinou často a rád využívám zejména turistické linky, Dopravě Ústeckého kraje přeji hodně štěstí k pětiletému výročí a další úspěšná léta a co nejvíce spokojených cestujících,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Systém Dopravy Ústeckého kraje je založen na uznávání jízdenek všemi integrovanými dopravci a možnosti jezdit s jednou jízdenkou po celém kraji různými dopravními prostředky. Například s jednou síťovou jízdenkou mohou cestovat napříč regionem za pouhých 130 korun. S jízdenkou DÚK tak lze využít nejen vlak, ale také přestoupit na zelený autobus nebo se svézt MHD ve většině velkých měst v regionu. Za pět let se podařilo zaintegrovat deset městských doprav, které disponují moderními vozovými parky. Na začátku roku 2020 byl také spuštěn provoz Centrálního dispečinku Dopravy Ústeckého kraje, který má zlepšit fungování v rámci integrace. Více informací o aktualitách, jízdních řádech či cenách jízdného na www.dopravauk.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru