Uskupení Lepší Sever bude navzdory vedení ČSSD kandidovat v krajských volbách v Ústeckém kraji
Kandidáti uskupení Lepší Sever.
Litoměřice

Ústecký kraj - Členové ČSSD v Ústeckém kraji vytvořili pro krajské volby 2020 koalici úspěšných hnutí a osobností pod názvem Lepší Sever. "Naším cílem je a bude prospěch občanů Ústecka, naším cílem je lepší sever. Bohužel, oficiálně se potvrdily spekulace, že nejvyšší vedení sociální demokracie lepší sever nechce," uvedl Martin Klika, lídr kandidátky Lepší Sever a 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje.

"Byla nám, v rozporu se stanovami ČSSD i demokratickými principy vnucena kandidátka, za kterou se nemůžeme s čistým svědomím postavit. Vedení sociální demokracie dává přednost jakési poslušné „Hvězdné pěchotě“ před sebevědomým a samostatným Ústeckým krajem," dodává Martin Klika.

Tímto krokem vedení ČSSD de facto znemožnilo kandidovat mnoha svým, demokraticky zvoleným členům ČSSD v krajských volbách. Členové ČSSD na kandidátní listině Lepší Sever proto přerušili své členství v sociální demokracii a o hlasy voličů se budou ucházet jako nezávislí kandidáti na kandidátce Lepší Sever.

"Společně s našimi partnery z hnutí ProMOST, z Ústeckého fóra občanů a také s celou řadou nezávislých osobností jsme vytvořili projekt zdola, s místními lidmi. Žijeme tady a chceme tu žít. S tím, co trápí naše občany se denně setkáváme na ulicích a dokázali jsme, že problémy řešit umíme," dodává lídr.

"Zajistíme bezpečí na ulicích, ukončíme obchod s chudobou a postaráme se o dostupnou zdravotní péči v každém koutě našeho kraje. Tak, jako jsme to dokázali v Ústí, Mostě nebo na Šluknovsku. Lepší Sever nabízí politiky, kteří to dobré, co tu máme, mohou ještě vylepšit. A problémy, které se tu dlouhá desetiletí přehlíží, už tito lidé dnes v praxi řeší ve svých městech a obcích. A nutno říct, že je řeší úspěšně. Všechny tyto naše zkušenosti přeneseme na kraj. Chceme lepší sever a k tomu nepotřebujeme stranickou knížku. Ať už oranžovou nebo červenou," uzavírá Martin Klika.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru