V kraji přibylo nejvíc nemocných za několik týdnů. Škola se plošně odkládat nebude
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj – V Ústeckém kraji přibylo za posledních 24 hodin jedenáct prokázaných případů nemoci covid-19. V úterý odpoledne o tom informovala Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje.

Jde o nejvyšší denní nárůst za posledních několik týdnů. Do této doby číslo nepřekročilo desítku, a to po opadnutí prvního náporu nemoci. Nikdo další se zatím nevyléčil.

Jeden nově nakažený pochází z Chomutovska, tři z Litoměřicka a sedm Ústecka. Dohromady mělo od počátku epidemie pozitivní nález 622 osob z Ústeckého kraje, 540 lidí se vyléčilo.

Už za měsíc začne školní rok a v lavicích se sejdou všichni žáci a žákyně. Bude škola nějak omezena? „S ministrem školství jsme se shodli, že plošné omezování školní docházky rozhodně není na stole. Domluvili jsme se také, že se hygienická opatření ve školách budou odvíjet od tzv.semaforu,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. O takzvaném semaforu píšeme blíže zde. „Důležité ale je dodržování základních hygienických návyků. Jedná se především o pravidelné mytí a dezinfekci rukou nebo o časté větrání tříd. Školy dostanou k dispozici manuál, aby se na vše stihly v dostatečném předstihu připravit,“ dodal šéf zdravotnického resortu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru