Vláda na nás kašle, odsuzují kompenzační bonus pro obce politici v Ústeckém kraji
Zástupci Lepšího Severu podepisují dohodu o spolupráci. Ilustrační foto: archiv
Litoměřice

Ústecký kraj - Ministerstvo financí pod vedením Aleny Schillerové (ANO) zveřejnilo informaci, že vláda uvolnila asi 13,5 miliardy korun. Tyto peníze mají být převedeny na účty měst a obcí v rámci jednorázové dotace 1250 Kč na obyvatele jako kompenzační bonus obcím. Podle čísel, která ale vidíme v rozpočtech měst a obcí v Ústeckém kraji, se ovšem jedná o pouhý marketingový trik vlády v Praze.

 „Na tiskových konferencích vlády to tak asi nevypadá, ale když si udělám jednoduchou obchodní bilanci „má dáti – dal“, zjistím, že jen v rozpočtu města Most nám bude i po přijetí kompenzačního bonusu letos chybět 120 milionů korun. Jak totiž vypadá vládní pomoc v praxi? V Mostě nám vláda bez varování sebrala 200 milionů korun z předpokládaných příjmů, zpět nyní dostaneme necelých 80 milionů. Jinými slovy: teď sice dostaneme 1250 korun na hlavu, ale sebrali nám něco okolo 3000 korun, tedy peníze, které jsou naprosto klíčové pro chod města,“ upozorňuje primátor Mostu Jan Paparega.

 „Podobné zkušenosti mají i další politici z měst a obcí napříč Ústeckým krajem. Sami mi to říkají, když s nimi jednáme v rámci dalších opatření proti epidemii. Lze proto předpokládat, že tenhle vládní marketing není jen doménou Ústeckého kraje. Vláda bohužel tak trochu připomíná Jánošíka naruby. Obce dostanou alespoň něco zpátky, ale u krajů jsme neslyšel, že by se o něčem podobném uvažovalo. Vláda na nás prostě kašle,“ říká 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje a lídr kandidátky Lepší Sever Martin Klika.

Ten připomněl, že sám Ústecký kraj vyčlenil pro podporu svých živnostníků 70 milionů korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru