OBRAZEM: Je tu Speed marathon. Řidiči o akci věděli z médií, přesto padají pokuty!
9x foto: Policie ČR
Litoměřice

Ústecký kraj - Na více než 70 místech v Ústeckém kraji se dnes policisté při akci SPEED MARATHON zaměřují na rychlou jízdu.

Místa pro měření byla vybrána i na základě doporučení veřejnosti, která měla možnost navrhnout Policii České republiky ta místa, která považuje za riziková. Cílem akce není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně desítky zmařených lidských životů.

"Přestože Policie ČR o akci informovala v předstihu, zaznamenali již policisté překročení rychlosti, např. na Chomutovsku dva řidiče jedoucí rychlostí 84 km/h v místech, kde je omezení na 50 km/h. Oba přestupky policisté vyřešili blokovou pokutou," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

V Ústeckém kraji byla nepřiměřená rychlost za prvních 7 měsíců roku 2020 příčinou 658 dopravních nehod (11,4 %), při nichž zemřelo 10 osob, což je 40 % z celkového počtu usmrcených.

foto

1408speedmarathon9

1408speedmarathon8

1408speedmarathon7

1408speedmarathon6

1408speedmarathon5

1408speedmarathon4

1408speedmarathon3

1408speedmarathon2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru