Velký zábavní park s dřevěnými atrakcemi se v Mostě může otevřít už za dva roky
Návrh mosteckého zábavního parku. Foto: Vamiro
Litoměřice

Most – Jasné obrysy již má projekt velkého zábavního centra s ubytováním a dostatečnými parkovacími plochami, které by mohlo vyrůst v Mostě. Šlo by o ojedinělý projekt v celém regionu severozápadních Čech, který by nejčastěji lákal turisty přinejmenším z několika sousedních krajů, ale i z Německa a zbytku republiky.

Sedíme v kanceláři mostecké společnosti Vamiro. Ředitel Václav Žák na stůl pokládá tlustý šanon s vizualizacemi, výkresy, popisy. „Je to v takové fázi, že bychom mohli příští rok začít stavět a v roce 2022 otevírat,“ říká. Projekt je jeho „dítětem“. Rád by jej umístil právě v Mostě. „Poloha Mostecka pro podobný park je ideální,“ říká Václav Žák. Jedná o plochách okolo hipodromu, v záloze má ale ještě další dvě umístění. Vše bude záležet na dohodách.

0209vamiropark2

Jak by měl zábavní park vypadat? Zhruba si představte Mirakulum ve středočeských Milovicích. Zpočátku by nešlo o tak rozsáhlý projekt, ale postupem roků by se i mostecké atrakce rozšiřovaly. Realizovat mostecký areál by měla dokonce stejná firma, jako Mirakulum, tedy společnost TR Antoš, která vyrábí mimo jiné nejrůznější dřevěné herní prvky.

0209vamiropark3

Součástí mosteckého areálu by bylo i vybudování nového kempu. Kemp bude tvořit několik chat poskládaných ze speciálních modulů obložených dřevem, které jsou produktem společnosti Vamiro. Jednu vzorovou chatu vystavuje u vjezdu do svého areálu a podobné by mohly tvořit i ubytovací komplex. Ten by samozřejmě nesloužil jen pro návštěvníky zábavního parku, ale i pro turisty, kteří by rádi setrvali v regionu a zkoumali všechny jeho krásy.

Počáteční náklady se odhadují na sto milionů korun. Nyní se řeší kromě umístění i financování. A také název, který by park po dobu jeho existence provázel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru