Za jediný den přibylo v Česko 1 164 nakažených! Jsme na tom velmi dobře, tvrdí dál Babiš
Armáda vyráží do domova pro seniory. V Humpolci budou vojáci asistovat, dezinfikovat a dělat vše, co bude potřeba. Foto: Armáda ČR
Litoměřice

Česká republika – V Česku přibylo za jediný den 1164 odhalených případů nemoci covid-19. Informovalo o tom v nejaktuálnějším přehledu Ministerstvo zdravotnictví. Je to nový rekord v počtu nově zjištěných nákaz v průběhu posledních 24 hodin.

Nemoc v Česku aktuálně prodělává 9272 osob, 20164 pacientů se již vyléčilo. V souvislosti s covid-19 zemřelo 441 osob. V nemocnicích je hospitalizováno 234 lidí, kteří potřebují lékařskou péči.

Premiér Andrej Babiš situaci nervózně komentuje a naváží se do českých médií, která upozorňují na to, že stát v boji s epidemií v posledních týdnech selhává. Opomíjí přitom poslední nárůsty nemocných. „Pro česká média, která stále kritizují a píšou, jak to nezvládáme, posílám statistiku počtu úmrtí v evropských státech na milion obyvatel. Jsme na tom velmi dobře,“ komentuje situaci na twitteru. Ze statistiky, kterou předložil, vyplývá, že v ČR připadá na jeden milion obyvatel 41 úmrtí v souvislosti s koronavirem. To nás řadí na 26. pozici v Evropě. Například v první Belgii jde podle Babiše o 854 úmrtí na milion obyvatel, v posledních Slovensku potom naopak o pouhých sedm zemřelých na milion Slováků.

Jaká je nyní situace v Ústeckém kraji? Proti předešlým dnům se výrazně nemění. Počty nově nemocných kolísají pravidelně zhruba mezi desítkou a dvacítkou nově zjištěných infekcí. K úternímu odpoledni šlo konkrétně o 23 nových případů. Kolik lidí je aktuálně nemocných v jednotlivých okresech? Nejméně na Mostecku (21 nakažených), nejvíce na Děčínsku (48 nemocných). Na Teplicku jde o 47 případů, na Litoměřicku o 36, Ústecko má 31 lidí aktuálně bojujících s novým koronavirem. Lounsko má 25 nemocných, Chomutovsko o jednoho méně. Dohromady je v Ústeckém kraji 232 nakažených lidí, o kterých ví hygiena. Od 1. března byla nemoc prokázána v kraji u 1035 osob, dvacet lidí zemřelo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru