Karanténa může rozpoutat domácí násilí v rodinách. Dětem i dospělým pomohou tyto organizace
ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - V současné komplikované době mohou některé děti či jejich rodiče a pěstouni potřebovat anonymní, ale odbornou pomoc. Především obětem domácího násilí, ale i při dalších kritických situacích, nabízí pomoc organizace Spirála Ústí nad Labem.

Přímo dětem nabízí pomoc či radu bezplatná Linka bezpečí (116 111), pro rodiče či pěstouny slouží Rodičovská linka (606 021 021). Linka bezpečí nabízí i kontakt přes e-mail nebo chat poradnu, nově také videa a podcast. Více na přiloženém letáku nebo na www.linkabezpeci.cz.

Svou pomoc i v době nouzového stavu dál poskytuje krizové a intervenční centrum Spirála Ústí nad Labem, která bývá hlavním zdrojem pomoci v případě domácího násilí. Řeší ale i další problémy lidí v nouzi. Protože ale organizace musí chránit i své pracovníky, v souladu s protiepidemickými opatřeními klade důraz na zvýšenou hygienu a kontakt především přes telefon či web.

Spirála nabízí nabízí například Ambulantní služby, projekty Krizová pomoc, Šance, Zdravá rodina, zajišťuje telefonickou krizovou pomoc, krizová lůžka a provozuje také Intervenční centrum.

Kontakty Spirály:

  • Linka pomoci pro osoby v krizi: nonstop 475 603 390
  • Linka pro osoby ohrožené domácím násilím: 475 511 811
  • E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru