Město zabuduje další podzemní kontejnery. Budou v těchto ulicích
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Současným problémem je nedostatečná dostupnost a omezené možnosti při shromažďování využitelných složek komunálních odpadů od občanů města Lovosice. Zvýšením podílu separace papíru, plastů a skla, a následné recyklace takto vytříděného komunálního odpadu, dochází zároveň k omezení ukládaného množství komunálního odpadu na skládkách.

Cílem projektu s názvem Podzemní kontejnery pro oddělený sběr materiálově využitelných složek komunálního odpadu je vybudování stání podzemních kontejnerů na využitelné složky odpadu a zakoupení velkoobjemových kontejnerů na 2 území města Lovosice (ulice Resslova a Karla Maličkého), jehož poskytovatelem je Ústecký kraj z Programu pro podporu odpadového hospodářství obcí v Ústeckém kraji na období 2017 – 2025.

Realizací projektu je zvýšit občanům města možnosti při soustřeďování jimi vyprodukovaných odpadů do určených nádob poblíž místa vzniku (na vytipovaných místech u rodinných a bytových domů) a poblíž místa vzniku (stání podzemních kontejnerů, které jsou umístěny v místech s vysokým pohybem osob) čímž se zvýší množství separovaného odpadu. Tento separovaný odpad se bude z převážné části následně materiálově využívat na zařízeních k tomu určených a tím dojde k výraznému snížení ukládaných komunálních odpadů na skládky. V této době je rozmístěno v Lovosicích již 10 kusů takovýchto podzemních kontejnerů na sklo, 11 kusů na plast a 11 kusů na papír. Celkové náklady projektu jsou 1 492 019,00 Kč, 70% z této částky je dotace z Ústeckého kraje a zbývajících 30% investují Lovosice. Samotná realizace by měla začít ještě letos prostřednictvím Technických služeb města Lovosice, p. o.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru