AKTUÁLNĚ: Vláda dál přitvrzuje! Zákaz nočního vycházení! V neděli se zavřou obchody
Jednání vlády, kde se rozhodovalo o dalších mimořádných opatřeních. Premiér Andrej Babiš. Foto: Úřad vlády ČR
Litoměřice

ČR – Ministr zdravotnictví Roman Prymula, který v minulých dnech nechvalně proslul porušením vlastních opatření, oznámil v pondělí večer nová opatření v boji s koronavirem.

Od středy 28. října začne platit zákaz nočního vycházení od 21 do 5 hodin s výjimkou cesty do zaměstnání nebo jiných neodkladných cest. Povolené je i venčení psů, ale jen v okruhu do 500 metrů od bydliště.

Zaměstnavatelům se nařizuje vždy využívat home office, pokud je to možné vzhledem k charakteru práce a provozním podmínkám.

„Na farmářských trzích se zakazuje konzumace potravin na místě. Dále pak mezi stánky, stolky nebo jinými prodejními místy musí být nejméně dva metry volný prostor. V jeden čas nesmí být na ploše farmářského tržiště více než 20 lidí na 400 metrech čtverečných,“ uvádí Roman Prymula. To je přibližně stejně jako rozměry běžné zahrádky v kolonii.

Zakazuje se prodej na tržištích, v tržnicích a v mobilních provozovnách, pochůzkový a podomní prodej. Zákaz se nevztahuje na pojízdné prodejny zajišťující prodej základního sortimentu v obcích, kde není možné toto zboží zakoupit v jiné provozovně.

Zakazuje se maloobchodní prodej a prodej a poskytování služeb v provozovnách v pondělí až v sobotu v čase mezi 20 až 5 hodin a v neděli po celý den. Toto omezení se netýká čerpacích stanic, lékáren, obchodů na nádražích a prodejen ve zdravotnických zařízeních.

S ohledem na dušičky zůstávají otevřená květinářství. Uvnitř obchodu mohou být maximálně dva zákazníci.

Opatření jsou v platnosti od středy 28. října do konce nouzového stavu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru