Mateřské školy se od pondělí otevřou, městský úřad funguje v mimořádném režimu
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Tento týden uzavřené mateřské školy zřizované městem Litoměřice se 2. listopadu vracejí k běžnému provozu. „V pondělí přivítáme děti ve standardním režimu,“ ujistila Monika Mejtová, ředitelka příspěvkové organizace města Mateřské školy Litoměřice.

V omezeném režimu daném vládními opatřeními a nouzovým stavem funguje nadále Městský úřad v Litoměřicích. Pro veřejnost bude až do odvolání otevřen pouze v pondělí od 8 do 13 hodin a ve středu od 12 do 17 hodin. V ostatních dnech je uzavřen, lidé si však mohou s úředníky s cílem vyřídit nezbytné záležitosti sjednat schůzku.

„Všechna nařízení jednotlivých ministerstev nám doporučují přijímat a realizovat opatření vedoucí ke snížení nebezpečí šíření viru COVID-19. Současně máme na paměti i vás, občany města Litoměřice a správního obvodu ORP Litoměřice. Postupně upravujeme svou činnost tak, abyste mohli využít služeb městského úřadu k zajištění vašich úředních záležitostí a zároveň jsme společně snížili riziko přenosu tohoto závažného virového onemocnění,“ vysvětlil tajemník úřadu Milan Čigáš. „Bez vaší pomoci a spolupráce však jen těžko zvládneme dostát všem těmto požadavkům,“ dodal.

Doporučujeme občanům se dopředu objednat telefonicky (neplatí pro přepážková pracoviště registrů řidičů a silničních vozidel, občanských průkazů a cestovních dokladů, na která se lze objednat on-line), e-mailem nebo prostřednictvím aplikace „Potřebuji si vyřídit“ https://www.litomerice.cz/potrebujivyridit (objednávkový on-line systém), aby nedocházelo ke zbytečným rizikovým situacím, nedorozuměním a k větší koncentraci lidí v čekacích prostorech úřadu.

Městský úřad dále doporučuje občanům, aby preferovali jiné formy komunikace s úřadem, především telefonickou, elektronickou (prostřednictvím datových schránek) či e-mailovou.

Vládní opatření i nadále omezují provoz infocentra na Mírovém náměstí. V nezbytných případech vás zaměstnanci obslouží na zaklepání v době: Po – Pá 9:00 – 11:00, 13:00 – 17:00, So 9:00 – 13:00. Potřebujete-li poradit, volejte v uvedené době na telefonní číslo 416 916 440 nebo pište na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Doporučujeme sledovat webové stránky města Litoměřice (https://www.litomerice.cz/), stránku věnující se současné epidemiologické situaci https://www.litomerice.cz/koronavirus a v neposlední řadě FB profil města https://www.facebook.com/Litomerice.

„Všem občanům města Litoměřice a občanům našeho správního obvodu ORP Litoměřice děkuji za trpělivost a vzájemnou ohleduplnost,“ doplnil tajemník Milan Čigáš.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru