Ve městě jde k zemi asi stovka stromů, nahradí je nová výsadba
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V lokalitě Smetanovo náměstí pokročily práce na kompletní obnově tamější zeleně. Pokácené stromy do konce roku nahradí nová výsadba. Zásah je součástí avizované podzimní obnovy desítek usychajících dřevin na celém území Roudnice nad Labem.

Jednou z aktivit roudnického odboru životního prostředí je péče o veřejnou zeleň. Její údržbu plánuje na základě pravidelných terénních kontrol. V průběhu léta takto byly označeny usychající břízy,ale i další dřeviny, které by již do příští sezóny nevydržely a mohly ohrozit zdraví či majetek. V tomto týdnu odborná firma provádí plánované kácení usychajících dřevin v lokalitě Smetanovo náměstí.

Přibližně stovku stromů, nejen v sídlišti, ale na celém území města, nahradí nové vhodnější a odolnější dřeviny odpovídající provedené studii veřejných prostranství. K výsadbě jsou pro sušší stanoviště doporučeny javory, habry, třešně, lísky, lípy nebo jilmy. Konkrétně pro Smetanovo náměstí bylo zvoleno 14 javorů ve spodní a 12 okrasných višní v jeho horní části. Město pro příští rok připravuje projekt, který má navázat parkovou úpravou s novým inventářem.

Víte o stromu, který svým stavem dlouhodobě bezprostředně ohrožuje zdraví či majetek? Napiště na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru