Účet za silvestrovskou noc: Hasiči likvidovali 11 požárů. Pro policisty to byla smutná premiéra
Hasiči hlídají silvestrovský ohňostroj v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Ústecký kraj - Jednotky v Ústeckém kraji zasahovaly během silvestrovské noci od 20 hodin do 5 hodin u 11 požárů. Vyplývá to z aktuálního vyjádření Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

„Jednalo se o požáry odpadu, popelnic, okrasných keřů a zbytků zábavní pyrotechniky. Ve 20:10 v obci Světec - Úpoř, okres Teplice, hořela dodávka, a ve 22:30 v Chomutově vrak osobního auta,“ uvedl mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.
Pro srovnání: Jednotky hasičů vyjely vloni Ústeckém kraji během silvestrovské noci k pětatřiceti požárům způsobeným zábavní pyrotechnikou.

Klidnější noc mohla být způsobena protikoronavirovým opatřením, které zavedla vláda. Od deváté hodiny večerní platí zákaz vycházení a na přelom roku nebyla žádná výjimka. Hlídali to policisté po celé zemi.

„Děkujeme, že jste to vydrželi a neslavili Silvestra v ulicích. I když jsme vás o to prosili, byla pro nás silvestrovská noc bez lidí smutná premiéra,“ sdělili policisté na svém twitteru.

Do 21. hodiny neřešili policisté v souvislosti se silvestrovskými oslavami napříč republikou žádné větší incidenty. Ve většině měst byl klid. Uskutečnilo se několik shromáždění, na pražském Václavském náměstí policisté vyzývali k jeho rozpuštění.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru