ČR - Dnes ráno proběhla mimořádná schůze vlády, na jejímž programu byla aktuální epidemická situace a prodloužení či úprava krizových opatření vlády. Už jsou známé první výstupy.

"Vláda prodloužila platná krizová opataření do 22. ledna, prodloužila i možnost antigenního testování," oznámil aktuálně Úřad vlády ČR na Twitteru.

V Česku platí od 27. prosince nejvyšší stupeň protiepidemického systému PES a s ním i opatření proti šíření koronaviru. Ta měla být platná do 10. ledna, nyní vláda rozhodla o jejich prodloužení. Do 22. ledna platí v Česku také nouzový stav.

Antigenní testování, které mělo skončit 15. ledna, bude pokračovat i po tomto termínu. Je hrazené ze zdravotního pojištění, lidé za něj nic neplatí.

Počty nakažených v České republice v posledních dnech opět lámou rekordy. V úterý přibylo 17 278 nových případů, za včerejšek pak 17 668, což je nejvíc od začátku epidemie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru