STALO SE: Patnáctiletý kluk se opil a skončil v nemocnici. Alkohol mu koupil jeho starší kamarád
Ilustrační foto
Litoměřice

Kadaň - Ve zkráceném přípravném řízení řeší policisté trestný čin podání alkoholu dítěti, kterého se podle nich měl dopustit 18letý mladík z Mostecka. Ten podle zjištěných informací v sobotu druhého ledna dodatečně zapíjel s patnáctiletým kamarádem příchod nového roku. Rozhodli se tak učinit v parku v Kadani, kam si udělali výlet.

V odpoledních hodinách tam v altánku měli společně popíjet alkohol, který předtím koupil starší z nich. Mělo se jednat o vodku, s jejímž pitím to patnáctiletý mladík nejspíš přehnal a udělalo se mu špatně. Vše skončilo přivoláním sanitky, která chlapce převezla do nemocnice. Dechová zkouška ukázala, že měl 1,4 promile alkoholu. Jeho starší kamarád byl také dost opilý, nadýchal více než dvě promile.

"Jednání 18letého mladíka nezůstalo bez následků. Policisté mu již sdělili podezření z trestného činu podání alkoholu dítěti, za jehož spáchání hrozí podle zákona v krajním případě odnětí svobody až na jeden rok," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru