Iniciativa Chcípl PES zakládá hnutí a vyzývá k otevření provozoven. Takto chce obejít nařízení
Ilustrační foto
Litoměřice

ČR - Iniciativa Chcípl PES vymyslela způsob, jak obejít vládní opatření. Podnikatelé zakládají politické hnutí Otevřeme Česko, hospody tak mají otevřít jako politické buňky, ve kterých budou probíhat schůze jednotlivých buněk. Podle představitelů iniciativy se na ně totiž vztahuje výjimka.

To ale prý podle ministra vnitra Jana Hamáčka není pravda. Podle něj se totiž na jednání politické strany výjimka nevztahuje a jde o vědomé ignorování krizových opatření. "Porušování proticovidových opatření v přímém přenosu. Jednání politické strany není výkonem zaměstnání, podnikání či povinnosti zastupitele nebo ústavního činitele. Je to vědomé ignorování nebo hloupost? Nevím, co je horší...," uvádí Jan Hamáček na Twitteru.

Inciativa Chcípl Pes vznikla jako výzva podnikatelů z gastronomie. Cílem bylo ukázat na nesmyslnost vládních opatření. Podnikatelé nechali svoje podniky otevřené, od 9. ledna 2020 propojují podniky ze všech oborů a hledají společné cesty řešení této nelehké situace. V čele iniciativy je D. Biksadský, J. Janeček a J. Olbert. 

"Vážení občané ČR, kolegové, kamarádi,

pomalu se kolem naší aktivity stahuje smyčka. Vláda dokonce kvůli naší snaze otevřít Česko změnila zákon, který jí umožňuje pokutovat provozovny až do výše třech miliónů. Tento zákon prošel poslaneckou sněmovnou a po zamítnutí v Senátu čeká na druhé hlasování u poslanců. Zorganizovali jsme pochod naděje řetěz půllitrů od úřadu vlády na Staroměstské náměstí a nakonec demonstraci za Otevřené Česko. Museli upozornit na současnou situaci a to nejen v gastru. Každý režim trestá nepohodlné a i tento režim zneužil politikou sílu a do žádosti o dotace na postižené společnosti dal podmínku (čestné prohlášení), že firma neporušovala proti pandemická opatření.

Vláda dlouhodobě ztrácí důvěru našich občanů a po fiasku se zahájením očkování jí věří už málokdo. S úžasem koukáme, jak si policie ve svých barvách pořídila lyže, aby honila na rozhlehlých pláních lyžaře, kteří se odváží načerpat pohybem sílu a energii, kterou nám vláda bere. Žijeme v absurdním světě, kde vláda izoluje zdravé děti a studenty, kteří se stejně nemůžou očkovat, vakcína je od 16 let. Vláda likviduje malé živnostníky a podnikatele na úkor nadnárodních korporací. Vláda zcela nesmyslně rozhazuje naše peníze na různé Covid19 programy, které zavádí dle křiku toho či onoho odvětví. Vždy však nedostatečně a s velkým zpožděním. Výsledek je diskriminační, neefektivní, nesrozumitelný a pro řadu lidí i likvidační systém vytvořený vládou Andreje Babiše.

Vláda svůj boj s Covidem 19 již prohrála a jedinou šancí je vše otevřít, vrátit děti, tam kam patří do škol, na hřiště. Je potřeba především efektivněji a důsledněji chránit ty, kteří jsou touto nemocí opravdu ohroženi. Všichni jsme svědky toho, jak v ČR se pomalu rozjíždí daleko větší a škodlivější epidemie a tou je epidemie chudoby, nezaměstnanosti, nevzdělanosti a všude přítomných krachujících firem. Izolovaní lidé bez práce a bez naděje propadají stále více totální frustraci s fatálními následky.

Lidé potřebují stále více naději, pohyb a práci. Pojďme 23.1. 2021 říci DOST, pojďme používat zdravý rozum a vraťme se do normálního světa. Protože vláda proti nám používá pouze tlak a politiku, upravuje si zákony, jak se jí to hodí, vydává stále nové represivní nařízení, tak i my se budeme bránit stejnými prostředky!

Jediní, kdo má ze zákona ze všeho výjimku jsou politická hnutí nebo organizace. Jejich činnost není nijak omezena a vládní proti pandemická opatření se na poltické organizace a jejich členy nevztahují. Proto na politický útok odpovídáme politickou obranou a zakládáme hnutí: „Otevřeme Česko – Chcípl Pes“. A tak jako v Parlamentu se naši zákonodárci občerstvují tak i my a naši členové se při našich schůzích budeme občerstvovat. Každá otevřená restaurace se stane naší základnou hnutí, agitačním místem, kde budou dnes a denně probíhat jednání s novými i stálými členy a podporovateli.

Restaurace, hotely a další provozovny se po registraci na formuláři stanou buňkou našeho hnutí, ve kterých budou podporovatelé a členové politicky pracovat, diskutovat o založení a následném programu hnutí. Tato buňka hnutí nesmí být vystavena jakýmkoliv restrikcím ze strany státních orgánů. V opačném případě bychom se dostali do padesátých let minulého století, kdy jedna strana likvidovala ty ostatní," stojí v tiskové zprávě na webu www.chciplpes.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru