Město pomáhá seniorům s registrací do systému očkování. Ne všichni ale termín dostali
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - První dvacítce lidí starších 80 let pomohly v průběhu pondělí s elektronickou registrací na očkování proti covid-19 pracovnice sociálního odboru městského úřadu. Senioři tak reagovali na dopis města s kontaktními telefony a nabídkou pomoci, který radnice nechala rozeslat minulý týden všem obyvatelům starším 80 let, jichž se očkování na covid-19 týká hned v první vlně.

„Celkem jsme distribuovali více než tisícovku dopisů, aby se nabídka s pomocí k osaměle žijícím seniorům skutečně dostala. V Litoměřicích žije celkem zhruba 1200 obyvatel starších 80 let, přibližně dvě stovky z nich žijí v sociálních zařízeních, kde je o ně postaráno,“ upřesnil informaci místostarosta Karel Krejza.

Registrace probíhá v bezbariérové kanceláři sociálního odboru přístupné přímo z podloubí radnice na Mírovém náměstí. „Pokud do ní senior nezvládne dojít, bereme notebook s sebou a vyrážíme za ním do jeho domova,“ dodala vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu Renáta Jurková.

„Jsem za tuto pomoc ráda, ale zároveň jsem zklamaná. Myslela jsem, že už budu rovnou očkovaná. Už se totiž strašně moc těším na návrat do normálního života, až zase budu moc chodit do klubu seniorů v Alšově ulici,“ povzdychla si 88letá Anna Bendová. Kdy se tak stane, ale v tuto chvíli stále není zřejmé. Paní Bendová totiž termín očkování stejně jako ostatní registrovaní nedostala. Termíny byly aktuálně vyčerpány, takže musí čekat. Nicméně včasná registrace by měla být příslibem, že se na ni brzy dostane.

Kdy se tak skutečně stane, ale Radek Lončák, předseda představenstva Nemocnice Litoměřice, kde od 7. ledna funguje očkovací centrum, nedokázal říct. „Vše závisí na dodávce vakcín,“ konstatoval Radek Lončák.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru