PRÁVĚ TEĎ: V Teplicích si připomínají výročí úmrtí výrazného místního politika. Zemřel náhle před rokem
Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Teplice – Ve středu 20. ledna si představitelé teplického magistrátu i veřejnost připomíná první výročí úmrtí uznávaného politika, člověka a dlouholetého primátora Teplic, Jaroslava Kubery.

Vzpomínkové místo bylo vytvořeno v přízemí budovy magistrátu v Krupské ulici, ve výloze směrem do náměstí Svobody. Na místo mohou lidé pokládat květiny a zapálit svíčku. Kvůli protiepidemickým opatřením se nekoná větší vzpomínková akce. 

Jaroslav Kubera zemřel náhle dne 20. ledna 2020. V kanceláři ho postihla nevolnost, asistentka proto zavolala záchranáře, následně byl převezen do nemocnice v Teplicích. Poté jej přemístili do kardiocentra v Ústí nad Labem, kde podlehl srdečnímu infarktu.

Kubera se narodil 16. února 1947 v Lounech. Od roku 1994 do roku 2018 byl starostou a primátorem Teplic, v roce 2000 byl zvolen senátorem. Od roku 2018 až do své smrti byl předsedou horní komory Parlamentu.

Šlo o jednoho z nejvýraznějších českých politiků, známý byl i svou kuřáckou vášní.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru