OBRAZEM: Nedovolené oplocení u domu muselo pryč. Zmizely i provizorní mantinely na dětském hřišti
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Nedovolené oplocení pozemku před panelovým domem a nebezpečné prvky na dětském hřišti v Heydukově ulici byly odstraněny Technickými službami města. Vše na místa navezl zde žijící občan, který byl vyzván k jejich odstranění. To však neučinil.

Na odvoz prken, plotu a dalších věcí dohlížela i městská policie. Náklady spojené s likvidací bude město po dotyčném vymáhat. „Vše jsme odvezli do areálu technických služeb. Tam si může své věci vyzvednout,“ uvedl Ivo Elman, ředitel Technických služeb města.

2501ltmkz1

Zdroj: www.litomerice.cz

Postavit na dětské hřiště podobné prvky bez vědomí města nelze. Případ z Heydukovy ulice byl předán přestupkové komisi. „Dětská hřiště procházejí každý rok revizemi, při nichž je možné dohodnout určité úpravy. Konkrétně kolem tohoto hřiště plánujeme postavit oplocení. Nikdo bez svolení však nemůže dělat to, co ho zrovna napadne. Vše musí být v souladu s právními a technickými normami ČSN EN 1176 a 1177 ve znění pozdějších předpisů (certifikát výrobku – prohlášení o shodě výrobku, technický list, montážní návod, návod na provoz a údržbu, označení výrobku a výrobce). Každý instalovaný prvek musí kladně projít odbornou technickou prohlídku nezávislou certifikovanou osobou,“ sdělila Venuše Brunclíková, vedoucí odboru územního rozvoje na MěÚ Litoměřice.

2501ltmkz3

Zdroj: www.litomerice.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru