I přes tvrdá vládní opatření a očkování případů nemoci v Ústeckém kraji přibylo!
V českých nemocnicích vypomáhají vojáci. Foto: Armáda ČR
Litoměřice

Ústecký kraj – Nově potvrzených případů nákazy koronavirem v Ústeckém kraji v pondělí v porovnání se situací před týdnem přibylo. Míjí se vládní opatření účinkem? Nejsou již lidé ochotni je dodržovat?

V pondělí 25. ledna potvrzuje Ministerstvo zdravotnictví v Ústeckém kraji 434 potvrzených nákaz. O týden dříve to bylo 421 infikovaných. Aktuálně má nemoc covid-19 diagnostikováno 5 599 osob. Od 18. ledna jde tak o nárůst nakažených. Tehdy bylo v kraji celkově 4 237 nemocných.

K 25. lednu je známu v tuto chvíli 7 úmrtí osob s onemocněním covid-19. Číslo se ale zpětně může ještě zvýšit. Dohromady je v kraji známo od začátku epidemie 1 188 případů, kdy zemřeli lidé, kteří byli zároveň infikováni.
Dohromady bylo v kraji již téměř 63 tisíc potvrzených případů nemoci.


„V Ústeckém kraji pozorujeme vysoké denní záchyty, v průměru nad 400 případů (406). Seniorní skupina (65+) tvoří 19 % podíl (-1 %) z celkového počtu diagnostikovaných případů v kraji, což v číselném vyjádření představuje průměrnou denní hodnotu 78 případů,“ zní hodnocení situace na severozápadě Čech ze strany epidemiologů zveřejněné Ministerstvem zdravotnictví.

Aktuálně je hospitalizováno 321 pacientů, hodnota je to však značně kolísavá, v posledních 7 dnech se pohybovala ve velice širokém rozmezí od 320 do 420 hospitalizací.

Došlo k poklesu i počtu případů na jednotkách intenzivní péče, aktuálně se zde léčí 57 pacientů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru