Kriminalisté si došlápli na zloděje aut, jeden z podezřelých zemřel při nehodě
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Ústecký kraj - Kriminalisté v Ústeckém kraji v roce 2020 několikrát úspěšně zasáhli v případech krádeží vozidel. Na jaře objasnili krádeže a vloupání do vozidel v okresech Litoměřice, Ústí nad Labem a Děčín. Ke krádežím docházelo i v době trvání nouzového stavu.

Na objasnění případů, při nichž vznikla škoda přesahující 260 tisíc korun, se kromě krajských kriminalistů podíleli také kriminalisté z Litoměřic. Zadrženi byli dva 2 recidivisté, oba jsou stíháni vazebně.

V první polovině roku krajští kriminalisté společně se saskými kolegy z LKA Drážďany pracovali na případech krádeží motorových vozidel v Německu, která byla následně legalizována nebo rozprodávána na součástky v České republice. Celková škoda byla v tomto případě vyčíslena na 2 miliony korun. Zadrženi byli 2 podezřelí, jeden byl vydán ke stíhání do SRN na základě Evropského zatýkacího rozkazu a jeden je stíhán na svobodě. V průběhu vyšetřování zemřel jeden z podezřelých při nehodě s odcizeným vozidlem.

0502pcrkz1

Foto: Policie ČR

"Ve druhé polovině roku pak opět ve spolupráci se saskými kolegy z LKA Drážďany objasnili krajští kriminalisté sérii krádeží vozidel tovární značky Škoda Octavia na území Německa. Skupina českých občanů auta převážela do České republiky, kde je legalizovali, nebo rozebírali a rozprodávali na náhradní díly. Na základě Evropského zatýkacího rozkazu bylo zadrženo 5 podezřelých, toho jeden v Německu. Všichni byli vydáni ke stíhání do SRN. V rámci rozsáhlé realizace bylo zajištěno celkem 10 vozidel pocházejících z trestné činnosti a velké množství náhradních dílů. Způsobená škoda činí 5 milionů korun," uvedla policejní mluvčí Jana Slámová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru