Vozíte na skládku suť a stavební odpad? Od března to bude za poplatek
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Odložení stavební suti na sběrném dvoře v Nerudově ulici bude nově od 1. března zpoplatněno. Uložit zdarma může občan s trvalým bydlištěm v Litoměřicích pouze prvních 50 kilogramů. Za každý další kilogram zaplatí korunu. Během jednoho dne smí odložit maximálně 100 kg stavebního odpadu, za který zaplatí padesátikorunu.

Přijímán bude po předložení občanského průkazu. A to pouze v pytlích tak, aby bylo možno odpad ručně zvážit.

„Náklady na uložení směsných stavebních odpadů na skládku neustále vzrůstají. Navíc je zřejmé, že službu poskytovanou pro obyvatele města dosud zdarma, zneužívali i podnikatelé, kteří se zbavovali stavebního odpadu, aniž by za to zaplatili,“ odůvodnil vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu Pavel Gryndler změnu, kterou v pondělí schválili na svém jednání radní města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru