Krajský úřad začal v reakci na rozhodnutí vlády s testováním zaměstnanců
První den se nechal otestovat také ředitel Krajského úřadu Ústeckého kraje Jiří Holub. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Litoměřice

Ústí nad Labem - Krajský úřad Ústeckého kraje ve čtvrtek 4. března zahájil bezplatné testování zaměstnanců antigenními testy na COVID-19. Vedle hlavního vchodu vznikl stan, ve kterém probíhá odběr vzorků a vydává se potvrzení s výsledkem testu.

Celý proces trvá přibližně 5 až 7 minut. Testování zaměstnanců krajského úřadu je dobrovolné. Odběry zajišťuje nestátní nezisková organizace FOKUS LABE, z. s.

V reakci na rozhodnutí vlády o povinném testování zaměstnanců ve firmách zajistil Krajský úřad Ústeckého kraje pro své zaměstnance možnost dobrovolného testování antigenními testy přímo před hlavním vchodem do budovy A krajského úřadu. Zaměstnanci mají testy bezplatné, testovat se mohou v rámci zdravotního pojištění jedenkrát za tři dny.

 0503testovanikz3

Odběrový stan se nachází u hlavního vchodu do krajského úřadu. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Pro krajský úřad zajišťuje testování nestátní nezisková organizace FOKUS LABE, z. s. Náklady na provedení testu jsou kryty ze zdravotního pojištění zaměstnanců, krajský úřad poskytl pouze prostory a vybavení pro odběrové místo. FOKUS LABE, z. s., sdružuje odbornou i laickou veřejnost v oblasti péče o duševní zdraví a občany s duševním onemocněním, realizuje komplexní péči komunitního typu o dlouhodobě duševně nemocné, poskytuje klientům služby zaměstnanosti a realizuje sociální podnikání.

 0503testovanikz2

Zaměstnanec předloží vyplněný formulář s údaji o zdravotním pojištění a kontakty. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

„Jsem rád, že se nám v takto krátké době podařilo zajistit testování zaměstnanců krajského úřadu a děkuji neziskové organizaci FOKUS LABE za vstřícnou spolupráci. Krajský úřad zaměstnává přes 600 pracovníků a dobrovolné testování je dalším preventivním krokem, jak zamezit šíření nákazy,“ uvedl ředitel krajského úřadu Jiří Holub.

„Pokud by zaměstnanci vyšel pozitivní test, musí okamžitě kontaktovat svého nadřízeného, vrátit se do svého bydliště a informovat svého praktického lékaře. Na pracoviště by vůbec nevstoupil,“ doplnila informace vedoucí odboru kancelář ředitele Nikola Jahodová Rennerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru