FOTO: U nebezpečné nabíječky hrozí vysoké riziko úrazu elektrickým proudem! Nemáte ji doma?
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR - Česká obchodní inspekce zjistila na trhu v ČR nebezpečnou USB nabíječku, která může znamenat pro spotřebitele vysoké riziko úrazu elektrickým proudem. Jedná se o výrobek USB nabíječka SWISSTEN CLT304. Česká obchodní inspekce uložila zákaz dodávání výrobku na trh a okamžité stažení výrobku z trhu.

Česká obchodní inspekce zajistila na trhu nabíječku baterií SWISSTEN CLT304 v plastovém lůžku a papírovém obalu. Inspekce u výrobku zjistila vysoké riziko úrazu elektrickým proudem až smrti spotřebitele tím, že se uživatel dotkne USB konektoru na těle výrobku, na kterém se objeví nebezpečné síťové napětí 230V v důsledku průrazu nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku.

Dále objevila nevyhovující značení výrobku – nebylo uvedeno obchodní jméno a kontaktní adresa výrobce, kontaktní adresa dovozce a nebyla uvedena jmenovitá hodnota vstupního proudu.

Česká obchodní inspekce uložila prodejci zákaz dodávání výrobku na trh a okamžité stažení uvedeného výrobku z trhu. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu, informace o výrobku byly zveřejněny v systému RAPEX.

foto

1104nabijecka

1104nabijecka2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru