VIDEO: Velkokapacitní očkovací centrum na litoměřickém výstavišti je připraveno, otevře se po víkendu
Hejtman Jan Schiller a hlavní hygienička Krajské zdravotní Dana Vaculíková na prohlídce očkovacího centra v Litoměřicích. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Litoměřice - Velkokapacitní očkovací centrum proti nemoci COVID-19 v Litoměřicích je připraveno. Ústecký kraj a Krajská zdravotní, a.s., je v pondělí 10. května uvedou do provozu v pavilonu „H“ na výstavišti Zahrada Čech. Vakcinační tým se tak přesune z jen pár metrů vzdáleného očkovacího centra v pavilonu „G“. Představitelé Ústeckého kraje, Krajské zdravotní, a.s., a města Litoměřice si prohlédli nové očkovací centrum v pátek 7. května.

Litoměřické očkovací centrum s kapacitou 1000 naočkovaných lidí denně bude fungovat každý den včetně víkendů od 8:00 do 18:00 hodin. Rozšíří tak počet nově otevřených očkovacích míst v Ústeckém kraji, jejichž velikost umožní zajišťovat plynulost a dostatečnou rychlost vakcinace v regionu. Od 1. dubna zajišťují zdravotníci očkování v nových prostorech v pavilonu H chomutovské nemocnice, 12. dubna začalo fungovat nové očkovací místo v budově Českého vysokého učení technického v Děčíně, 14. dubna ve Sportaréně v Teplicích, 22. dubna ve Sportovní hale Most. Největší očkovací centrum v Ústeckém kraji zahájilo provoz 3. května v budově bývalého rektorátu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem na Severní Terase.

„Dnes otevíráme v regionu poslední velkokapacitní moderní očkovací centrum, které umožňuje všem zájemcům o očkování, ale i zdravotníkům, mnohem komfortnější proces očkování. Po Děčíně, Teplicích, Mostě a Ústí nad Labem se od pondělí 10. května mohou v tomto centru na Zahradě Čech nechat očkovat obyvatelé Litoměřic a okolí. Jedná se o jedno z nejhezčích očkovacích center v našem kraji a já bych na tomto místě chtěl apelovat na všechny váhající obyvatele, aby se co nejdříve zaregistrovali a využili možnost nechat se očkovat. Jedině to je možnost postupného návratu k normálu, jedině tak se budou chránit před vážným průběhem onemocnění COVID-19. Pojďme společně všichni udělat tečku za koronavirem! Děkuji za spolupráci městu Litoměřice i Krajské zdravotní, a.s., a věřím, že kapacita tohoto očkovacího centra bude plně využita, protože očkovací látky bude mít centrum dostatek. Neméně děkuji výstavišti Zahrada Čech za poskytnuté prostory a přípravu zázemí pro očkovací centrum a věřím, že se zde příště společně setkáme již při nějakém veletrhu, všichni proočkovaní,“ sdělil při prohlídce očkovacího centra hejtman Ústeckého kraje Ing. Jan Schiller.

https://www.youtube.com/watch?v=8cRk2ZfUOBM

„Děkujeme městu Litoměřice za to, že můžeme očkovat v prostředí, které umožní vakcinaci velkého počtu lidí. Stěhujeme se do nového pavilonu z kapacitně již nevyhovujících prostor, a tak doufáme, že to přiláká daleko víc očkovanců. Vyzývám proto obyvatele Litoměřic a okolí, aby sem na výstaviště přišli, vakcinačních dávek máme dostatek. Naočkování může být i vstupenka na dovolenou, která se po dlouhé době blíží. Nebojte se očkování, možná vám uleví i od některých starostí,“ řekl MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel Krajské zdravotní, a.s.

„Na výstavišti Zahrada Čech se očkuje již několik týdnů. Prostory jsou zde ideální, nikdo se nikde netlačí. Oceňuji dosavadní způsob organizace týmu vedeného koordinátorkou Krajské zdravotní. Spolupráce mezi jejím týmem a městem, které obzvláště v úvodní fázi pomáhalo s registrací a odvozem nejstarších seniorů na výstaviště, byla dosud perfektní. Věřím, že obdobná spolupráce bude pokračovat i v případě velkokapacitního očkovacího centra, pro které vytvořila společnost Zahrada Čech pěkné zázemí,“ uvedl místostarosta Litoměřic Mgr. Karel Krejza.

Nové očkovací centrum v Litoměřicích (od pondělí 10. 5. 2021):

  • Areál výstaviště Zahrada Čech, pavilon H – vchod z ulice Karla IV.
  • Na vinici 948/13, 412 01 Litoměřice
  • PROVOZNÍ DOBA: Po - Ne 8:00-18:00 hodin

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru