Dobrá zpráva pro lyžaře: Po roce se rozjede první sjezdovka v kraji!
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Klínovec - Skiareál Klínovec otevře po roce své brány lyžařům, a to v sobotu 4. prosince. Radostnou zprávu zveřejnil na svém facebooku.

V provozu bude u lyžařů oblíbená modrá sjezdovka Dámská, která v délce necelých 1,5 kilometru, šířce až 40 metrů a s převýšením 230 metrů bude připravena na komfortní lyžovačku i díky tomu, že návštěvníky na její vrchol vyveze nová lanovka s vyhřívanými sedadly a oranžovou krycí bublinou. "Na ostatních sjezdovkách intenzivně pracujeme a doufáme, že se brzy dostane i ně," informuje skiaerál.

Provoz na lanovce Dámská bude probíhat denně. "Zatím se musíme obejít bez očekávané novinky v podobě večerního lyžování na Dámské. První „večerko“ pro vás chystáme na Boží hod Vánoční, tedy 25. prosince," dodávají provozovatelé skiareálu.

Jezdit se bude za speciální jízdné:

  • 1 den - dospělý: 590,-kč
  • 1 den - dítě: 350,-Kč
  • 3 hodiny - dospělý: 490,-Kč
  • 3hodiny - dítě: 290,-Kč

Jak bude probíhat kontrola bezinfekčnosti?

Z důvodu nařízení vlády mohou ve skiareálech lyžovat pouze lidé, kteří se prokážou jakýmkoli certifikátem o prodělání nemoci či očkování. Tato povinnost se nevztahuje na osoby mladší 12 let. Děti mezi 12 a 18 rokem mohou kromě certifikátu o prodělání či očkování použít PCR test, který není starší než 72h.

První možností je klasický nákup na pokladně. Zde bude kontrola probíhat podobně, jak to již znáte například z restaurací. Certifikát můžete mít s sebou v mobilu nebo vytisknutý.

Druhou možností je nákup online skrz eshop.klinovec.cz. Nákup online má výhodu v tom, že zde zakoupené jízdenky můžete využít v jakýkoli den v zimní sezóně. Stačí se jen zaregistrovat a mít u sebe čipovou kartu. Do 12. prosince lze navíc na e-shopu nakoupit denní a sezónní skipasy s výraznými slevami.

Certifikát bezinfekčnosti si nahrajete ve správě svého profilu v sekci nastavení, případně ve správě své rodiny. Použít lze aplikaci Tečka nebo můžete připojit celý certifikát jako přílohy v pdf či jpg. Systém poté zkontroluje, zda je vložený certifikát platný. U dětí do 12 let není certifikát nutný, je ovšem nutné vyplnit u člena rodiny datum narození.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru