Jak dopadlo testování na covid ve školách? Stovky pozitivních žáků a desítky učitelů, čísla teď ještě vyskočí
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR - Uplynulý týden proběhla dvě první kola testů ve školách. V každém z nich bylo provedeno více než jeden a půl milionu testů u žáků i u zaměstnanců.

Testování z 3. ledna odhalilo celkem 1 236 pozitivních případů konfirmovaných metodou PCR, což představuje 97,4 zachycených případů na 100 tisíc testovaných osob. U pedagogů a zaměstnanců bylo 3. ledna potvrzeno 177 pozitivních případů konfirmovaných metodou PCR, což představuje 96,2 zachycených případů na 100 tisíc testovaných osob.

Testování z 6. ledna odhalilo celkem 1 187 pozitivních případů konfirmovaných metodou PCR, což představuje 96,5 zachycených případů na 100 tisíc testovaných osob. U pedagogů a zaměstnanců bylo 6. ledna potvrzeno 190 pozitivních případů konfirmovaných metodou PCR, což představuje 108,9 zachycených případů na 100 tisíc testovaných osob.

Celkové výsledky obou kol jsou tedy srovnatelné, detailní rozbor dat ale ukázal na nárůst počtu záchytu na středních a vyšších odborných školách. Konkrétně u studentů středních škol bylo 3. ledna konfirmováno 120,5 nákaz na 100 tisíc testovaných a 6. ledna pak 148,4 nákaz na 100 tisíc osob. První výsledky z testování dne 10. ledna ukazují další rostoucí trend, který je v tuto chvíli konfirmován metodou PCR (je konfirmováno 4 986 primárních záchytů u žáků a 499 primárních záchytů u učitelů).

Nejvyšší zátěž byla zachycena zejména v Praze a ve Středočeském kraji, tedy v regionech, kde je registrován i nejvyšší podíl varianty Omikron v populaci.

V současnosti dále dobíhá konfirmace výsledků z 3. kola ze dne 10. 1. a proběhlo testování ve 4. kole (13. ledna). Jedná se dosud o největší provedené plošné šetření, které zahrnuje všechny žáky, studenty i zaměstnance a týkalo se 5 329 škol.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru