Otřesný případ týrání zvířat! Zubožení psi neměli na těle ani gram tuku, cizinec dokonce vyhrožoval kriminalistce
ilustrační foto
Litoměřice

Chomutovsko - Obvinění ze tří trestných činů čelí 48letý cizinec žijící v obci na Chomutovsku. Do povědomí policistů se dostal nejprve na základě oznámení kvůli podezření na týrání psů.

K tomu mělo podle zjištěných skutečností docházet v místě jeho současného bydliště v okrese Chomutov, kde dotyčný choval tři psy velkého plemene. Na tomto místě bylo příslušnými orgány při prosincové kontrole zjištěno, že se tam nachází zmínění psi ve velmi špatném stavu. Všichni byli podvyživení, bez jakéhokoli podkožního tuku. Zvířata byla okamžitě odebrána a umístěna do útulku.

Případ začali prověřovat chomutovští policisté, kteří majitele psů podezírali ze spáchání trestného činu týrání zvířat. "Spočívat mělo v tom, že jim po blíže nezjištěnou dobu dával pouze malé množství nekvalitního krmení nebo jim ho zcela odpíral, přičemž takové jednání může vést k dlouhotrvajícímu utrpení vedoucímu až ke smrti zvířat," sdělila blíže chomutovská policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Kriminalistce, která vedla prověřování ve věci týrání, začal dotyčný v průběhu šetření psát na její služební emailovou adresu emaily. V nich požadoval navrácení psů a policistku měl v těchto zprávách častovat vulgárními urážkami a dokonce i narážkou na její možnou fyzickou likvidaci.

Zmíněná kriminalistka podle dosavadních zjištění nebyla zdaleka jedinou osobou, které měl tento muž vyhrožovat. Podle policistů měl kromě ní hrozit fyzickou újmou nejméně dalším čtyřem ženám. Jednu z nich například vinil z odebrání psů.

"V minulém týdnu vyšetřovatel cizinci sdělil obvinění ze spáchání zločinu týrání zvířat a přečinů vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a nebezpečné vyhrožování. Pokud bude jeho vina prokázána u soudu, může být odsouzen až k šestiletému odnětí svobody," uzavřela policejní mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru