Děti ze základních škol se seznamovaly s prací integrovaného záchranného systému
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Štětí - Páteční dopoledne 13. května patřilo všem žákům prvního stupně základních škol ve Štětí. Do preventivní akce, která probíhá každoročně a je již téměř tradicí, bylo zapojeno více než 300 dětí. Bohatý program plný zajímavostí pro ně připravilo město Štětí společně se složkami integrovaného záchranného systému ve sportovním areálu u řeky Labe.

Na stanovišti policie ČR měli žáčci možnost vidět policejní auta, motocykly, které si mohli i zblízka prohlédnout a usednout za jejich řídítka či volant. Na stanovišti kriminalistického technika získali informace, jak se zajišťují stopy na místě trestného činu, odnesli si také na památku otisky svých prstů, které si mohli sami vytvořit. Neméně velký zájem byl o stanoviště hlídkové služby, které dětem představilo svou výstroj a výzbroj. Žáci si zde mohli vystavené pomůcky a ochranné prvky vyzkoušet a zblízka prohlédnout.

"Akce proběhla za překrásného slunečného počasí a odměnou všem organizátorům určitě byl velký zájem a mnoho dotazů všech zúčastněných dětí. Budeme se těšit na další ročník této přínosné a zajímavé akce," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru