Foto: Policie ČR
Litoměřice

Štětí - Na vlakovém nádraží ve Štětí řádil o víkendu sprejer. Ze soboty 21. 5. na neděli 22. 5. pravděpodobně v nočních hodinách posprejoval dva vagóny osobního vlaku, který byl v té době odstaven na vedlejší koleji. Barevnými spreji upravil vzhled odstavené vlakové soupravy téměř k nepoznání.

Na oknech a spodní části vagonu vyobrazil zelenou, bílou, červenou a černou barvou různé nápisy a obrazce. Dílo neznámého výtvarníka si můžete prohlédnout na přiložené fotografii. Způsobená škoda je odhadnuta na více než 50 tisíc korun.

2505vlakkz2

Foto: Policie ČR

Na sprejerství trestní zákon pamatuje v § 228 - poškození cizí věci, kde je uvedeno, že kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

"V případě, že můžete k výše uvedenému případu poskytnout jakékoliv informace, obraťte se na nebližší služebnu policie, případně volejte linku 158. Děkujeme," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru