Hasiči ze záchranné roty demolovali dům, který hrozil zřícením. Při návratu na základnu se před nimi stala nehoda
Foto: Záchraná rota HZS Jihlava
Litoměřice

Štětí - Záchranná rota Hasičského záchranného sboru z Jihlavy v sobotu vyjížděla do Štětí v Ústeckém kraji. Hrozil pád střechy domu na pozemní komunikaci. Jednalo se o budovu, která měla již značně narušenou statiku a její notná část byla zborcená již před příjezdem hasičů.

Na místě události bylo provedeno odpojení elektrického vedení objektu, po kterém následovala z důvodu bezpečnosti okolních budov řízená částečná demolice.

Tímto ale pro  jednotku zásah rozhodně neskončil. Při zpáteční cestě ze zásahu projížděla jednotka Záchranné roty z Jihlavy kolem dopravní nehody osobního automobilu. Vozidlo dostalo v nepřehledné zatáčce smyk, kvůli kterému zůstalo zaklíněné v příkopě v protisměru. "Naši příslušníci na místě události nezaváhali a neprodleně poskytli první pomoc osobám, kterým postupně pomohli také ven z havarovaného vozidla," uvedli hasiči.

Zatímco byla přivolána zdravotnická záchranná služba a místní hasiči, hasiči ze záchranné roty řídili dopravu na místě události.

Vyproštěni byli dva dospělí a jedno dítě, které nejevily známky vážných zranění. Osoby byly následně předány do péče zdravotnické záchranky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru