Spolchemie: Nový provoz bude špička. Uplatní se zde mnoho profesí
Foto: Spolchemie
Litoměřice

Ústecký kraj - Ústecká Spolchemie, firma s tradicí téměř 170 let, připravuje stavbu nového perspektivního provozu s moderními technologiemi a výrobou klíčových produktů pro další rozvoj. Příprava celého projektu, který bude jedním z nejmodernějších v Evropě, je velmi daleko. I proto firma již nyní hledá desítky lidí v mnoha oborech a profesích, kteří mohou v centru Ústí nad Labem najít uplatnění.

„Jde pro náso jeden z klíčových provozů, který posílí náš budoucí rozvoj. Díky unikátnosti námi zde vyráběných nových produktů pomůžeme nejen životnímu prostředí, ale i dále zvýšíme naši stabilitu asílu na globálním chemickém trhu,“ říká personální ředitel firmy Jan Chudoba.

Desítky volných pozic

S novým projektem souvisí i poměrně velké množství pozic, které je pro jeho úspěšnou realizaci potřeba naplnit již nyní. „V současné době jsou pro nás klíčoví chemici nebo chemičky. Jsou to lidé, kteří pracují přímo v provozu a starají se o obsluhu zařízení, přečerpávání surovin nebo drobnou údržbu,“ vypočítává Jan Chudoba. Pro tuto pozici je předpokladem buď chemická škola, nebo jiná technická škola. „Jsou pro nás zajímaví i absolventi, a také manuálně zruční lidé bez technické nebo chemické školy s odpovídající předchozí praxí,“ dodává personální ředitel firmy.

Mimo to firma pro nový provoz potřebuje například také technology nebo technoložky, elektrikáře a elektrotechniky nebo i pracovníky pro nové výzkumné centrum, jehož vybudování se v areálu Spolchemie již také připravuje.

Spolchemie: Tradice i fér prostředí

edeniky 3553

Spolchemie je tradičním zaměstnavatelem v Ústí nad Labem, kde v současnosti pracuje téměř 830 zaměstnanců. Firma patří ke klíčovým hráčům evropského chemického průmyslu. Vyrábí epoxidové a alkydové pryskyřice a speciální epoxidové systémy, které se využívají například pro další výrobu nátěrových hmot nebo ve stavebnictví, dopravě, při výrobě elektroniky nebo i větrných elektráren. Dále je významným producentem hydroxidů sodného a draselného a speciálních chlorových derivátů.

Zaměstnanci, jejich znalosti a pozitivní vztah k firmě, jsou tím nejcennějším aktivem, kterým Spolchemie disponuje. „Vedle tradičních benefitů jako je pět týdnů dovolené, příspěvek na penzijní připojištění nebo pravidelné zvyšování mzdy, je pro nás důležitá atmosféra. Vytváříme fér prostředí, které se v mnohém liší od toho, s čím se můžeme setkat ve velkých nadnárodních korporacích,“ dodává Jan Chudoba.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru