Bankovní lupiči stále unikají. Kriminalisté znovu žádají veřejnost o pomoc
Bankovní lupiči. Vlevo pachatel z Kadaně, vpravo z Klášterce. zdroj: Policie ČR
Litoměřice

Chomutovsko – Kriminalisté se opakovaně obracejí na občany se žádostí o pomoc při pátrání po bankovních lupičích z Kadaně a Klášterce nad Ohří. První loupež se stala již 12. června, druhá 2. srpna. Ani jeden případ se zatím policistům nepodařilo objasnit.

Loupeže vyšetřují krajští kriminalisté. Prověřují mimo jiné i možnost, že by oba případy spolu mohly souviset. Poznatky k pachatelům ale zatím nemají, opakovaně proto zveřejňují fotografie lupičů a žádají o pomoc veřejnost. „Žádost směřuje i na případné svědky, kteří se v inkriminovanou dobu pohybovali v okolí banky a mohli by policistům poskytnout jakoukoliv informaci o pohybu podezřelých mužů,“ řekla policejní mluvčí Alena Bartošová s tím, že případné informace lze zavolat na linku 158.

Záhadný muž s bílou kšiltovkou z Kadaně

K bankovní loupeži v Kadani došlo 12. června v 11:20 hodin. Do budovy banky vešel neznámý muž a pod pohrůžkou použití střelné zbraně po pokladní požadoval finanční hotovost. Pokladní mu peníze vydala.

1807pachatelkadan

Popis pachatele:

Muž ve věku cca 40 let. Je vysoký asi 180 centimetrů. Má světlou pleť a tmavé vlasy nakrátko střižené. V době loupeže měl neoholené vousy, tzv. několikadenní strniště. Na očích měl dioptrické brýle a na hlavě bílou kšiltovku. Oblečen byl do tmavě zelené mikiny s potiskem a kapsou vpředu a tmavých kalhot. Hovořil česky.

Maskovaní lupiči v Klášterci

Druhá loupež se stala 2. srpna mezi 13:30 – 13:48 hodin v pobočce banky v Petlérské ulici v Klášterci nad Ohří. Banku tentokrát přepadli dva pachatelé. Vyhrožovali střelnou zbraní a požadovali finanční hotovost. Po získání určité peněžní částky oba muži z banky odešli do ulice Královéhradecké.

1708pachatel1

Popis 1. pachatele:

Mladší muž ve věku cca 25 let, sportovní postavy a výšky cca 175 centimetrů. Podle svědků je snědé pleti a má vyholenou hlavu. V době loupeže měl na hlavě kšiltovku s potiskem, na sobě tmavou mikinu s kapucí, tmavé kalhoty a světlé sportovní boty. Hovořil česky.

1708pachatel2

Popis 2. pachatele:

Mladší muž ve věku cca 25 let, štíhlé postavy a výšky 175 – 180 centimetrů. Má černé nakrátko střižené vlasy. V době loupeže měl na hlavě modrou kšiltovku. Na sobě měl tmavou mikinu s kapucí, tmavé kalhoty a sportovní boty. Hovořil česky.
Více se k popisu zatím nepodařilo zjistit, oba pachatelé měli v době loupeže maskovaný obličej.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru