Závod ve Štětí spustil výstavbu nového regeneračního kotle, do provozu by se měl uvést na konci roku 2018
Ceremoniálu se zúčastnil také premiér Sobotka. Foto: Mondi Štětí
Litoměřice

Štětí - Výrobní závod ve Štětí, který je součástí mezinárodního obalového a papírenského koncernu Mondi, oficiálně zahájil největší investiční projekt ve své historii. Projekt nazvaný EcoFlex byl odstartován slavnostním zahájením výstavby nového regeneračního kotle, jehož uvedení do provozu se předpokládá na konci roku 2018.

„Zavedení nejmodernější technologie je zásadní pro udržení přední pozice mezi výrobci speciálního a pytlového kraftového papíru v Evropě, pro budoucí rozvoj závodu a pro udržitelnost našeho podnikání. Projekt EcoFlex bude mít pozitivní dopad na hospodářský rozvoj regionu, neboť vytvoří nová stálá pracovní místa, navíc se do výstavby zapojí řada místních dodavatelů,“ uvedl během slavnostního projevu Roman Senecký, generální ředitel Mondi Štětí.

Projekt EcoFlex, s celkovou předpokládanou výší investic 335 milionů eur (přibližně 8,8 miliardy korun), je základem modernizace infrastruktury a budoucího rozvoje závodu. Projekt zahrnuje přestavbu rozvlákňovacích linek, optimalizaci stávajících papírenských strojů na výrobu obalů a výstavbu nového regeneračního kotle. Nový regenerační kotel umožní energetickou soběstačnost závodu, povede k nižším nákladům na energie a ke snížení ekologické stopy. Vedle vyšší udržitelnosti zvýší EcoFlex také výrobní kapacity buničiny. To vše položí základ pro případné další rozvojové projekty, kterými bude firma v budoucnosti reagovat na požadavky zákazníků a měnící se potřeby trhu.

Mondi Štětí a jeho dodavatelé podpořili odborné vzdělávání v regionu

Slavnostního zahájení se zúčastnil premiér Bohuslav Sobotka, starosta Štětí Tomáš Ryšánek a vrcholové vedení koncernu Mondi Group v čele s generálním ředitelem Peterem Oswaldem. Při této příležitosti převzal ředitel VOŠ obalové techniky a Střední školy ve Štětí Jiří Konvalinka od společnosti Mondi a hlavních dodavatelů projektu EcoFlex, společností Andritz Pulp & Paper, Valmet a Metrostav, dar ve výši 500 000 Kč. Tento dar je součástí dlouhodobé podpory, kterou papírny poskytují městu a celému kraji. „Jsme rádi, že se

společnost Mondi Štětí cítí i chová jako lokální patriot. Podpora obecních rozvojových projektů ze strany firmy i jejích zaměstnanců je velmi důležitá pro zlepšování života v našem městě a k udržení mladých lidí v regionu. Dnešní dar chceme použít jako počáteční vklad do podpory odborného vzdělávání na všech úrovních, od základních škol po vyšší stupně,“ uvedl starosta Štětí Tomáš Ryšánek.

Na závěr uvedl generální ředitel závodu Roman Senecký: „Rád bych znovu zdůraznil, že jde o významný krok v rozvoji závodu i stimulující milník jak pro nás, tak pro místní papírenský průmysl. Jsem hrdý na to, že nám koncern Mondi Group dal možnost tento projekt realizovat a že můžeme všechny jeho přínosy uplatnit v České republice, Ústeckém kraji i ve městě Štětí. Jsme hrdými pokračovateli téměř sedmdesátileté tradice výroby papíru v tomto městě a právě začínáme společně psát další kapitolu.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru