Hlídka strážníků kontrolovala náklaďáky a kamiony ve městě, nikdo zákaz průjezdu neporušil
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

 

Litoměřice - Na zákaz průjezdu nákladních aut centrem Litoměřic v úterý dohlížela městská policie. Jeho dodržování kontrolovala hlídka u městského hřbitova v odpoledních hodinách. Žádný z prověřených řidičů nákladních automobilů nad 12 tun však zákaz neporušil.

„Během dvou hodin hlídka zkontrolovala čtyři vozidla s hmotností nad 12 tun. Všichni řidiči se prokázali dodacím listem umožňujícím vjezd do města, ať už pro staviva, mrazírny či jiné místní podniky. V dozorování zákazu tranzitu však budeme pokračovat i nadále,“ informoval velitel Městské policie Litoměřice Ivan Králik.

Hlídky městské policie dlouhodobě kontrolují také vozidla projíždějící. „Pokud má hlídka důvodné podezření pro porušení zákazu tranzitu, projíždějící vůz odstaví a kontroluje na místě. Pochopitelně se však může stát, že některý řidič zákaz poruší a naší kontrole unikne. Z důvodu kapacity hlídek není možné vysledovat všechny,“ dodal velitel Ivan Králik.

1309mp2

Zdroj: www.litomerice.cz

Kdo tedy do centra může a kdo nikoliv? Zákaz omezuje automobily s hmotností nad 12 tun. Neplatí však pro dopravní obsluhu, tedy pro vozidla zásobování, zdravotního a údržbářského charakteru a auta, jejichž řidiči či provozovatelé mají v místech za značkou bydliště, ubytování, sídlo nebo nemovitost.

„V praxi to znamená, že řidiči nákladních vozidel nad 12 tun jedoucí například od České Lípy v rámci dálkové přepravy musejí na kruhovém objezdu Na Kocandě odbočit vlevo po silnici I. třídy I/15 a vyjet kolem vlakového nádraží ven z města přes Tyršův most. Obdobně je tomu i ze strany opačné, kdy u Lovosic a před mostem generála Chábery umístěné dopravní značení usměrňuje vozidla „TRANZIT“ opět na silnici I. třídy směrem na Terezín a k Tyršově mostu s možností pokračování na Českou Lípu, popř. Křešice,“ doplnila tisková mluvčí města Litoměřice Eva Břeňová.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru