Stánky na tržnici čeká v listopadu demolice, stánkařů ubude minimálně o polovinu
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Nevzhledné stánky tržnice v ulici 5. května čeká v listopadu demolice. Výpovědní lhůta jejich současným nájemcům končí 31. října. Ještě do konce roku by mělo v této lokalitě dojít k rekonstrukci inženýrských sítí. A pokud počasí dovolí, také k předláždění prostoru.

Vzhledem ke klesajícímu počtu zájemců o tento typ prodeje počet stánků oproti nynějšímu stavu výrazně ubude. Dosud zde fungovalo osm stánkařů. V budoucnu budou maximálně čtyři stálí, z toho dva současní prodejci zeleniny. K dispozici jim i návštěvníkům má být kromě jiného také nové sociální zařízení. Revitalizace městské tržnice by měla být dokončena v první polovině příštího roku.

„V těchto dnech dochází k prvním jednáním s dodavatelem stavby o stavebních úpravách a celkovém zkulturnění prostoru, včetně výsadby nové zeleně,“ informovala vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková. Pravděpodobně sem budou z Kostelního náměstí přemístěny i farmářské trhy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru