Sčítací zařízení budou zkoumat dopravní vytíženost v Litoměřicích
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Centrum Litoměřic se podrobí výzkumu intenzity dopravy. Nenápadná sčítací zařízení zaznamenají dopravní vytíženost v historické části města od 13. do 20. října. Díky těmto šetřením a informacím od občanů z probíhajícího průzkumu dopravního chování získá město vstupní data pro dopravní model, který může v budoucnu pomoci s organizací dopravy Litoměřic.

„Naměřené hodnoty budou vodítkem pro základní výpočty a statistiky popisující složení dopravního proudu, rozložení intenzit dle kategorií a časové periody či statistiky popisující průběh rychlostí na měřené lokalitě,“ vysvětlila Barbora Novotná Březovská z Centra dopravního průzkumu.

Měření zajistí automatický sčítač dopravy (ASD - Sierzega SR4), který zaznamená každé vozidlo v měřeném profilu. K němu následně přiřadí informace o směru jízdy, rychlosti, délce, kategorii i odstupu od předchozího vozidla v sekundách včetně času průjezdu. Zařízení pracuje s rozsahem rychlostí od 3-250 km/h. Je autonomně napájeno a má kompaktní rozměry, neovlivňuje tedy řidiče v dopravním chování.

„Sčítače se nejčastěji umísťují na sloupky dopravních značek. Dopravu prověří v ulicích Lidická, Michalská, Velká Dominikánská, Dlouhá, Mostecká a Jarošova. Kromě těchto ulic pak ještě na třech místech vytipovaných Centrem dopravního výzkumu v souvislosti s připravovanou rozptylovou studií,“ doplnil projektový manažer udržitelné dopravy Zdeněk Zabilanský z Městského úřadu Litoměřice.

Výzkum intenzity dopravy navazuje na směrový průzkum dopravy organizovaný Centrem dopravního výzkumu v měsíci září. Výsledky měření město obdrží do konce roku 2017, dopravní model bude zpracován v první polovině roku 2018.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru