Strážník ve svém volnu pomohl dopadnout pachatele, který naboural dvě auta
Ilustrační foto
Litoměřice

 

Litoměřice - Příjemného docenění práce městského strážníka se dostalo Petru Barvovi, který dopomohl odhalit viníka. Ten v únoru 2017 naboural dvě zaparkovaná vozidla. Strážník v době osobního volna přišel na stopu pachatele a logickou úvahou pomohl sebrat důkazy pro jeho dopadení.

Poškozený Pavel Zuna z Křešic tak bude díky reakci Petra Barvy odškodněn. Strážníkovi za toto oficiálně poděkoval.

„Řidič zaparkoval své poškozené vozidlo VW Touran v ulici Liškova, kde jej následující den při kontrole svého úseku strážník Petr Barva objevil a vyfotografoval. Během osobního volna pak na sociální síti zjistil, že vozidlo tohoto popisu hledá poškozený Pavel Zuna. Kontaktoval jej a fotografie předal na Policii ČR jako důkaz,“ vysvětlil velitel městské policie Ivan Králik.

„Jak už to bývá, odhalení viníka, který nehodu způsobil, byl běh na dlouhou trať (únor - říjen 2017). Ale díky okamžité reakci a fotkám pořízeným strážníkem mohu konstatovat, že náklady na opravu nebudou hrazeny z mého rozpočtu, za což strážníku Petru Barvovi patří velký dík. Spravedlnost zvítězila,“ uvedl Pavel Zuna ve svém dopise.

Velitel Městské policie Litoměřice Ivan Králik poděkování strážníku předal a uvědomil o něm také starostu Ladislava Chlupáče spolu s tajemníkem Milanem Čigášem. „Někomu se to může zdát málo, ale strážníky vždy potěší nějaká pozitivní reakce na jejich pomoc veřejnosti. Vždyť našim cílem je především zajištění klidného života všem lidem v našem městě,“ dodal velitel Ivan Králik.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru