VIDEO: Po bouři zůstávají desítky tisíc lidí bez elektřiny
Ilustrační foto: HZS ČR
Litoměřice

ČR, Ústecký kraj - I přes to, že se energetikům podařilo během večera noci odstranit další poruchy na vedeních vysokého a nízkého napětí, bez elektřiny zůstávaly v ranních pondělních hodinách desítky tisíc lidí po celé republice. V Ústeckém kraji je nejhorší situace na Děčínsku.

V V současné době je bez elektřiny na 120 tisíc odběratelů (včera k deváté večerní to bylo 250 tisíc odběratelů) na celém zásobovacím území ČEZ Distribuce. Počasí se umoudřilo a i díky tomu se nám daří poruchy opravovat, nové nepřibývají," uvedl ráno mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová. V současné době dispečink ČEZ Distribuce eviduje na svém distribučním území přes 300 poruch na vedeních vysokého napětí, další pak na napětí nízkém. Bez napětí zůstává v současné době 3500 tisíce trafostanic. Nejvíce poruch k opravení je stále na Děčínsku, Havlíčkobrodsku, Českolipsku, Benešovsku, Jičínsku a Chrudimsku. "V terénu máme stále poruchové čety a pracují na obnovení dodávek," dodala mluvčí.

Extrémně silný vítr udeřil na naše území v neděli ráno. Začal zaměstnávat hasiče kolem 3. hodiny ranní. Od 3 do 6 hodin vyjížděli kvůli větru v 55 případech. Od 7 hodiny se pak situace začala rychle zhoršovat. Od 6 do 7 hodiny již vyjížděli k 100 událostem, od 7 do 8 k 300 událostem a v 9 hodin ráno bylo aktuálně řešeno 755 událostí.

Nejhorší situace byla v neděli dopoledne v kraji Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském, Středočeském a Ústeckém.

Nejčastěji hasiči vyjížděli k popadaným stromům a větvím, dále se jedná o matriál, který nebyl dobře zajištěn, plechy, skleněné desky, ploty nebo popadaná lešení. To vše tvoří překážky na komunikacích a hrozí zraněním lidem, kteří jsou venku.

Jeden ze zásahů hasičů na Lounsku

https://www.youtube.com/watch?v=B3aC-HkEULM

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru