První zkušební autobus vjel na nové nádraží. Hotové by mohlo být před Vánoci
První zkušební autobus vjel na nové nádraží. Foto: Město Lovosice
Litoměřice

 

Lovosice – Na staveništi nového autobusového nádraží proběhla zkouška průjezdnosti. Ověřila průjezdnost profilů zastávek a oblouků obrubníků.

Autobus několikrát projel celé nádraží a vyzkoušel si, jak se u zastávek vytočí, a zda půjdou bez problémů otevřít dveře u nových ostrůvků. „Průjezdné profily vozovek jsou projektovány i na větší autobusy, a to až patnáctimetrové, takže tam žádný problém nebyl. Zjistili jsme nicméně, že bude nutné upravit nástupové ostrůvky na jejich vjezdu,“ uvedl Jan Rössler, investiční technik města.

Úprava se bude týkat snížení přední části nástupních ostrůvků, aby autobus pohodlně zajel těsně k nástupišti. „Ve spolupráci s projektantem stavby se provedou zkušební úpravy a jejich správnost se posléze opět ověří,“ doplnil Rössler.

Realizátor zakázky firma Chládek & Tintěra v tuto chvíli již dokončila finální vrstvy vozovky. Zbývá dokončit dláždění ostrůvků a chodníků a nainstalovat mobiliář a telematiku. V příštích týdnech se práce přesunou před hlavní vchod vlakového nádraží. Firma nejprve dokončí první polovinu chodníků, aby vždy jedna část hlavního vchodu byla pro cestující průchozí.

Práce zatím probíhají bez větších zdržení a firma odhaduje, že by vše mohlo být hotové ještě před Vánoci.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru