OBRAZEM: Celníci v kraji zabavili přes tisíc padělků. A jejich pes vyčenichal v mléku něco nečekaného
Služební pes Indy označil podezřelé balení mléka. Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj
Litoměřice

Ústecký kraj - Nezdaněné cigarety, dětské stavebnice, sportovní obuv, pánské ochrany a další podezřelé zboží označené ochrannými známkami zajistili ústečtí celníci v uplynulých dnech ve svém regionu. A v Litvínově objevili něco opravdu neobvyklého.

"Při kontrole litvínovské prodejny potravin označil služební pes Indy vycvičený na vyhledávání tabáku a tabákových výrobků balení s krabicovými mléky. Celníci v krabicích objevili místo bílého nápoje nezdaněné cigarety různých značek. Přesněji 69 krabiček bez platných tabákových nálepek," uvedl Jiří Nejedlý, tiskový mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj.

S blížícími se vánočními svátky zaměřili celníci kontrolní činnost na nabídku a prodej výrobků porušujících práva duševního vlastnictví a ochranu spotřebitele. Na severu Čech kontrolovali nejen stánky na příhraničních tržnicích, ale i obchody v obcích a ve městech.

Kontroloři odhalili 1 258 falzifikátů v hodnotě dosahující téměř 1,5 milionu korun, vyčísleno v ceně originálních výrobků. Mezi zajištěným zbožím převažovala obuv (862 párů), sluchátka (158 kusů), stavebnice (128 kusů), pánské ochrany a parfémy po 45 kusech. Veškeré podezřelé zboží celníci po dohodě s majiteli dotčených značek zajistili a uskladnili ve svých skladech.

"Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále, nicméně spotřebitelé by měli být při svých nákupech obezřetní. Neoriginální zboží bývá zpravidla levnější, ale často i nekvalitní," upozornil Jiří Nejedlý.

Fotogalerie

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru