Litoměřice -Šek na tři tisíce korun přišli v úterý 17. května přímo na dětské oddělení předat členové Zastupitelstva mládeže města Litoměřice. Rozhodnutí věnovat částku, která pochází z akce zaměřené na boj proti prodeji tabákových výrobků dětem a mladistvým, právě hospitalizovaným dětem, přitom mladí zastupitelé učinili zcela sami.

Mladí zastupitelé předali šek na tři tisíce korun do rukou zástupců dětského oddělení. Foto: N. Křečková

„Velmi si vážíme vašeho rozhodnutí a děkujeme. Můžeme vás ujistit, že tato suma bude určitě využita tak, jak jste rozhodli, tedy ve prospěch hospitalizovaných dětí," ocenil počin mladých zastupitelů předseda Správní rady litoměřické nemocnice Radek Lončák a vrchní sestra dětského oddělení Božena Haufová jej doplnila: „Po dohodě s herními specialistkami bychom váš dar chtěli využít na nákup pomůcek pro tvůrčí činnost dětí v naší herně, kde mohou trávit naši dětští pacienti čas činností, která jim dá aspoň na chvíli zapomenout na zdravotní problém, který je trápí."

Boj proti kouření mladých tímto počinem pro členy Zastupitelstva mládeže města Litoměřice ale rozhodně nekončí. „Na 31. květen připadá celosvětový den bez tabáku. Zdravé město nechalo u této příležitosti vyrobit přepisovatelné cedulky pro prodejce, kam je možné jasně uvádět datum narození, od kterého smí být tabákové výrobky a alkohol ten den komu prodávány. A právě členové zastupitelstva mládeže budou tyto cedulky prodejcům roznášet," vysvětlil novinku Petr Hermann, politik Zdravého města Litoměřice.

Jak dále ze společného setkání mladých zastupitelů se zástupci dětského oddělení litoměřické nemocnice vyplynulo, je problematika návykových látek u dětí a mladistvých opravdu palčivým problémem. „Stává se nám velmi často, že jsou u nás hospitalizovány děti pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Proto se nám velmi líbí, že se členové zastupitelstva mládeže rozhodli zaměřit právě na prevenci. Čím více aktivit v této oblasti bude, tím lépe," vyjádřil závěrem radost přítomný primář dětského oddělení Vladimír Bárta.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru